Deze site gebruikt cookies, voor ons privacy- en cookiebeleid klik hier. Klik om te sluiten.
Home   >   Cursussen Fotografie

Cursussen Fotografie

Een kiekje maken kan iedereen. Maar als je beter wilt leren fotograferen, kijk dan eens rond op BeeTree wat er allemaal voor opleidingen, cursussen en workshops er in de fotografie zijn.


Herstel Filters
Regio
Categorie
Prijs

Type startmoment
Startdatum

Liever foto's bewerken?

Dat kan ook, bijvoorbeeld met een cursus Photoshop (of Gimp bijvoorbeeld)?

 

Spelen met licht

Fotografie, dat is schrijven met licht. Aanvankelijk bijna letterlijk: zo'n tweehonderd jaar geleden lieten lichtstralen voor het eerst hun sporen na op een plaat met lichtgevoelig materiaal in een camera obscura. Geleidelijk aan werden nieuwe technieken ontdekt en werden foto's gemaakt met negatieven die met een vergroter konden worden afgedrukt op fotochemisch behandeld papier. Fotografen, professioneel en amateur, liepen met fototoestellen met fotorolletjes erin. Op deze rolletjes werden de lichtstralen vastgelegd en om het lichtbeeld zichtbaar te maken, moesten ze eerst worden ontwikkeld. Met als resultaat: negatieven. Een omgekeerd lichtbeeld. Daarna kon je deze negatieven en een vergroter positieve afdrukken maken: de foto's. 

Analoog of digitaal?

Het analoge negatief-prositiefprocedé bestaat nog steeds en je kunt het nog steeds leren. Omdat je pas tijdens het ontwikkelen ziet wat het resultaat van de foto die je hebt gemaakt is het spannend. En net als met muziek op vinil zijn er mensen die erbij zweren. En zeker: de kwaliteit van digitale fotografie kwam in de beginjaren, zo rond de jaren 80-90, niet in de buurt van analoge beelden. Bij digitale fotografie wordt een beeld vastgelegd met een digitale beeldchip. De kwaliteit van de digitale fotocamera's is inmiddels is inmiddels zo sterk verbeterd dat alleen de beste analoge camera's nog kunnen concurreren met digitale.   

0 GEVONDEN OPLEIDINGEN

Geen resultaten

Er is geen cursus beschikbaar die voldoet aan deze criteria
0 RESULTATEN
FILTERS

Geen resultaten

Er is geen cursus beschikbaar die voldoet aan deze criteria