Wij gebruiken cookies. Klik om te sluiten.
Home   >   Cursussen en workshops Photoshop op BeeTree
Gimp/Photoshop
€240 |
Met deze cursus leer je op een voordelige manier grafisch beeldbewerken. Start vandaag nog!Foto’s professioneel bewerken? Volg de cursus Gimp/Photoshop Heb je net een foto gemaakt, is de kwaliteit net niet goed genoeg en wil je de achtergrond bewerken. Herkenbaar? Met het gratis bewerkingsprogramma Gimp bewerk je het beeld (‘photoshoppen’) en maak je foto’s nóg beter. Met een beeld- of fotobewerkingsprogramma kun je foto’s bewerken. De kwaliteit verbeteren, kleuren ophelderen, elementen toevoegen of verwijderen, beelden samenvoegen en gezichten retoucheren_ beeldbewerken, ook wel ‘photoshoppen’ genoemd, heb je snel onder de knie. Opstap voor Photoshop Gimp is een gratis programma en is zeer interessant wanneer je met beeldbewerking wilt beginnen. Wanneer je dat wenst, stap je daarna gemakkelijk over op het uitgebreidere, maar ook duurdere programma Adobe Photoshop. Met een beetje vaardigheid kun je zo een willekeurig gezicht op het lijf van een ander ‘fotosoepen’. Het is echt geen rocket science. Je hebt alleen wat handigheidjes nodig. Techniek en creativiteit In de cursus Gimp krijg je alle technieken en mogelijkheden van het programma vlot onder de knie. Je leert afbeeldingen retoucheren, componeren en construeren. Je vergaart kennis over de opbouw en resolutie van bitmapafbeeldingen en je ontdekt hoe je de kwaliteit van beeldmateriaal kunt verhogen. Ook interessant_ in de cursus is er volop aandacht voor creativiteit. Je beoordeelt foto’s op technische aspecten, kleur en compositie. Waarom vinden we de ene foto mooier dan de ander? Welk gevoel roept een foto op? Hoe maak je een goede ‘fotosoep’ (grappige bewerking van een foto). Praktische opdrachten De cursus Gimp/Photoshop is zeer praktisch. Je sluit elk hoofdstuk af met een opdracht waarin je de behandelde techniek in de praktijk brengt en waarin je jouw creativiteit goed kwijt kunt. Amateurfotograaf Na de cursus heb je gedegen basiskennis over de techniek van beeldbewerking. Je beschikt over voldoende vaardigheden om beroepsmatig beeld te bewerken. Ook als amateurfotograaf is de cursus Gimp/Photoshop een goede keuze. Met goede foto(na)bewerking haal je met deze cursus nog meer voldoening uit je hobby. Volg de cursus Gimp/Photoshop en haal meer uit beeld.
Docent: NHA
Grafisch Vormgever
€420 |
Creëer de meest uiteenlopende communicatiemiddelen met de cursus Grafisch vormgever. Van nature creatief in beeld en vorm? Word grafisch vormgever. Een spetterende advertentie. Een fraaie brochure. Een spraakmakend bilboard. Als grafisch vormgever maak je de meest uiteenlopende dingen. Ben je creatief en visueel ingesteld? Dan is de 3-in-1-cursus grafisch vormgever een goede basis om te starten in je droomvak. Een vormgever bedenkt een idee en werkt dat uit. Je verpakt de boodschap van een bedrijf of organisatie in een verrassend en vooral effectief jasje. DTP-programma’s In de cursus Grafisch Vormgever ontwikkel je vaardigheden die je als digitaal vormgever nodig hebt. Je leert werken met de verschillende programma’s die een grafisch vormgever vaak gebruikt. Na afronding van de cursus kun je lezen en schrijven met de meest gangbare en toonaangevende DTP-softwarepakketten. Reclamebureau De cursus Grafisch Vormgever is een prima keuze wanneer je als grafisch vormgever aan de slag wilt. Maar ook als je zijdelings met vormgeving te maken hebt, bijvoorbeeld omdat je op een reclamebureau of bij een tijdschrift werkt_ de cursus is een waardevolle investering. Werk je in je vrije tijd graag zo creatief mogelijk op de computer, dan is de cursus Grafisch Vormgever een absolute aanrader. Het lesmateriaal zorgt gegarandeerd voor heel wat uren ontwerpplezier. Drie modules in één cursus De cursus Grafisch Vormgever bestaat uit de volgende drie modules_ Gimp/Photoshop; Inkscape/Illustrator; Scribus/Indesign. Met deze modules leg je een prima basis voor grafische vormgeving. Je kunt zelf foto’s bewerken, elementen tekenen en een brochure of advertentie professioneel opmaken. Volg de opleiding Grafisch Vormgever en het echte ontwerpen en vormgeven kan direct beginnen.
Docent: NHA

Cursussen en workshops Photoshop op BeeTree

Met Adobe Photoshop of de Open Source-variant Gimp kun je digitaal beeldmateriaal zoals foto's op een computer (na)bewerken. Alles wat je vroeger in de doka deed, doe je nu op je computer. En meer, want je kunt heel erg veel met Photoshop en Gimp. 


Herstel Filters
Regio
Doelgroep
Categorie
Prijs

Startdatum
Startdatum

Eerst leren fotograferen?

Dat kan. Kijk naar ons aanbod van cursussen en workshops fotografie.

Voor beginners en experts.

Veel mensen beginnen met een cursus fotografie en ontdekken daarbij dat enige kennis van het digitaal bewerken van de foto's die ze hebben gemaakt, het verschil kan maken tussen een kiekje en een goede foto. Wat er allemaal mogelijk is? Denk eens aan de volgende dingen:

  • Ongewenste stukken van de foto afsnijden, het formaat aanpassen, een gunstig formaat voor een website kiezen etc.
  • Fletse kleuren ophalen en kleurzweem weghalen (zodat die rode, groene of blauwe waas over je foto verdwijnt)
  • Contrast versterken zodat je beter kunt zien wat er op donkere of lichte plekken op je foto te zien zou moeten zijn
  • Rimpeltjes en andere oneffenheden op je huid wegpoetsen (op de foto)
  • Afbeeldingen in elkaar laten overlopen

Enzovoorts. Je kunt zoveel met fotobewerkingsprogramma's als Gimp en Photoshop, dat het voor een beginnende gebruiker intimiderend kan zijn. Een cursus kan dan geen kwaad. Maar ook experts komen aan hun trekken bij het aanbod op BeeTree. Bovendien zijn er aparte cursussen voor bijvoorbeeld portretfotografie, bruidsfotografie en landschapsfotografie, maar ook voor 3D en webdesign.

 

35 GEVONDEN OPLEIDINGEN
35 RESULTATEN
FILTERS