Wij gebruiken cookies. Klik om te sluiten.
Home   >   Cursussen C en C++ bij BeeTree

Cursussen C en C++ bij BeeTree

De programmeertalen C en C++ zijn talen voor technici: ze zijn geschikt om machines efficient aan te sturen. En daarom worden ze nog steeds gebruikt, ook al zijn het niet de jongste, hipste en zeker niet de gemakkelijkste talen. En ze worden dus ook nog steeds geleerd. En hoe. Kijk maar, hier op BeeTree.


Herstel Filters
Regio
Doelgroep
Categorie
Prijs

Startdatum
Startdatum

not(C or C++), a.u.b.

Nou dat kan hoor. Ga naar onze pagina met ICT cursussen, of ga direct naar een programmeercursussen als bijvoorbeeld Java, C# of PHP.

C

C is een van de meest succesvolle programmeertalen voor computers ooit. In de jaren '70 werd C geïntroduceerd door Kernighan en Ritchie in hun boek The C Programming Language. Dat boek werd verplichte kost voor talloze informaticastudenten in de hele wereld. De allereerste versie van het beroemde miniprogrammaatje "hello world" is, naar verluid, afkomstig van Kernighan die het in C schreef. De taal is in de loop van de decennia nog enkele malen lichtjes bijgeschaafd maar bleef compact. De beginselen van C zijn daardoor snel te leren.

C is een zogenaamde imperatieve taal: de programmeur geeft de processor als het ware een serie van directe instructies. Denk aan een kookboek: bovenaan staan de ingredienten, en daarna volgen instructies die de kok achtereenvolgens met die ingrediënten dient uit te voeren. Als broncode in C goed wordt geschreven kan het snelle, compacte programmateur opleveren en mede daardoor is C nog altijd geliefd. Maar ook gevreesd, want het is in C lastig om omvangrijke programma's goed te structureren en inzichtelijk te houden, en fouten zijn daardoor snel gemaakt. 

C++

Op de universiteiten werd eind jaren '70 al driftig geëxperimenteerd met zogenaamd objectgericht programmeren (OOP, Object Oriented Programming). Deze manier dwingt een meer gestructureerde aanpak van de programmeur af. Programma's werden hierdoor overzichtelijker, beter overdraagbaar en beter uitbreidbaar. En hoewel er ook kritiek is, werd objectgericht programmeren in de decennia die volgde, geleidelijk aan een enorm succes. De Deense informaticus Bjarne Soustrup bouwde C de vroege jaren 80 uit tot C++, een veel complexere, objectgerichte variant. De naam C++ is een knipoog: C++ betekent in C: C + 1, een stapje verder dan C dus. 

C++ biedt dezelfde voordelen als C heeft, maar is door de objectgerichtheid die eraan is toegevoegd geschikter voor omvangrijkere programmeeropdrachten. Er zijn meer objectgerichte varianten van C en de bekendste is Objective-C. Deze taal is veel gebruikt door Apple en programmeurs die toepassingen schreven voor OSX/MacOS en iOS. Cursussen Objective-C zijn ook te vinden op BeeTree. Net als andere populaire OOP-talen, trouwens.

 

0 GEVONDEN OPLEIDINGEN

Geen resultaten

Er is geen cursus beschikbaar die voldoet aan deze criteria
0 RESULTATEN
FILTERS

Geen resultaten

Er is geen cursus beschikbaar die voldoet aan deze criteria