Deze site gebruikt cookies, voor ons privacy- en cookiebeleid klik hier. Klik om te sluiten.
Home   >   Java cursussen op BeeTree
Herstel Filters
Regio
Leeftijdsgroep
Doelgroep
Prijs type
Prijs

Type startmoment
Startdatum

Andere programmeercursussen bij BeeTree

Not your cup of tea? Zoek je een cursus Node.JSSwift, C# of PHP, RubyXML of XLT voor gevorderden, of juist JavaScript en HTML voor beginners? Wil je terug naar de ICT overzichtspagina? Bij BeeTree vind je altijd wat van je gading!

Wat is Java?

Java is een programmeertaal (Java) en een platform (J2EE). Het is in de vroege jaren ’90 ontstaan in de Verenigde Staten bij een dochteronderneming van Sun Microsystems (tegenwoordig onderdeel van Oracle Corporation) die was opgezet om te innoveren. De naam is naar boven komen borrelen in brainstormsessies nadat, te elfder ure, duidelijk was dat de oorspronkelijke naam Oak niet kon worden gehandhaafd omdat er al een programmeertaal was met die naam. Snel werd gekozen voor de naam van een koffiesoort en achteraf weet niemand meer precies waarom. Java bleek geen slechte keuze: hoewel de populariteit de laatste jaren wat terug is gelopen, is het nog steeds een van de populairste programmeertalen, zeker voor grote, missiekritische toepassingen.

Waarom Java leren?

Java is een van de populairste programmeertalen. Redenen hiervoor zijn dat het een moderne, object-georiënteerde, platform-onafhankelijke taal is waarvoor goede ontwikkelgereedschappen bestaan en snelle, robuuste compilers. Bovendien zijn er talloze bibliotheken beschikbaar voor moderne webtoepassingen en toepassingen op industrieel niveau. Ten slotte is Java gemakkelijk beschikbaar want het is (voor een groot deel) Open Source. De taal zelf is voor de meesten vrij gemakkelijk te leren. Om je kennis van het platform te verdiepen is meer tijd nodig: de complexiteit van oplossingen in J2EE kan flink groeien. Vandaar dat Java experts gewild zijn – en doorgaans goed worden betaald: zij kunnen problemen aan die niet elke andere programmeur aankan. Als je deze ambitie hebt zit je goed bij BeeTree (ook om je te laten certificeren): we hebben een rijk aanbod voor gevorderde Java developers en software architecten. En ook voor beginners of voor mensen die gewoon eens aan Java willen ruiken, schenken we graag een lekker bakkie!

88 GEVONDEN OPLEIDINGEN
88 RESULTATEN
FILTERS