Deze site gebruikt cookies, voor ons privacy- en cookiebeleid klik hier. Klik om te sluiten.
Home   >   Prince2 cursussen op BeeTree
Herstel Filters
Regio
Onderwijs vorm
Leeftijdsgroep
Doelgroep
Prijs type
Prijs

Type startmoment
Startdatum

Geef mij alternatieven

Zoek je iets anders dan Prince2? Kijk eens bij onze aanbieders voor IPMA en Agile opleidingen.

Wat is Prince2?

Prince2 is een veelgebruikte projectmethodiek die voortkomt uit de best practices van een Britse semi-overheidsinstelling. De methode biedt houvast voor de inrichting en besturing van een project. Het is een veelomvattende aanpak die de nadruk legt op procedurele aspecten van een project. De methode is formeel van aard en wordt daarom vaker toegepast bij grotere projecten in grotere organisaties. Hoewel nieuwere, minder formalistische methode (agile) aan populariteit hebben gewonnen, blijft Prince2 interessant. Een vrije interpretatie van de methode wordt vaker toegepast in kleinere projecten of organisaties.

Waarom Prince2 leren?

Prince2 wordt veel toegepast en alleen al daarom is het interessant om er meer van te weten. Bovendien kent Prince2 veel interessante aspecten die algemener inzetbaar zijn bij het managen van projecten. Een all-round projectmanager kan eigenlijk niet zonder kennis van Prince2.

Wat leer je niet met Prince2?

Prince2 is formalistisch van aard en gaat met name over de procedurele aanpak van een project. In klassiek projectmanagement wordt vaak onderscheid gemaakt tussen de harde en de zachte kant ervan. Prince2 gaat meer over de harde kant: de business case, de fasering en overgangen, etc. De methode leent zich minder voor projecten waar die procedurele aanpak juist in de weg kan zitten, bijvoorbeeld innovatieve projecten waarin de route naar het gewenste eindproduct geleidelijk aan moet worden gezocht (hiervoor zijn Agile projectmethodes geschikter). Bovendien is er geen aandacht voor de zachte kanten van projectmanagement, zoals het motiveren van je team. 

 

33 GEVONDEN OPLEIDINGEN
33 RESULTATEN
FILTERS