Deze site gebruikt cookies, voor ons privacy- en cookiebeleid klik hier. Klik om te sluiten.
Home   >   Scrum trainingen bij BeeTree
Herstel Filters
Regio
Onderwijs vorm
Leeftijdsgroep
Doelgroep
Prijs type
Prijs

Type startmoment
Startdatum

Dynamisch projectmanagement

Een klassiek project heeft gewoonlijk een gefaseerde aanpak die zich over enkele maanden of zelfs jaren kan uitstrekken. In een snel veranderende wereld kan dat betekenen dat de uitgangspunten die aan het begin van het project nog hartstikke logisch leken, aan het einde niet meer opgaan. Met als gevolg: een werkende oplossing die niet voldoet. Bij Scrum wordt een groter traject opgedeeld in korte Sprint cycli die gewoonlijk niet langer twee tot vier weken duren. Op deze manier wordt getracht om ruimte te bieden aan veranderende inzichten, eisen en wensen. Scrum hoort bij de Agile-familie. Scrum teams zijn multidisciplinaire, zelfsturend teams die werken met kort-cyclische sprints waarbij minder formeel wordt vastgelegd.

Gericht op resultaat

 

Kenmerkend voor Scrum is dat dat elke sprint eindigt met een werkend product. Na elke oplevering worden opnieuw de prioriteiten vastgesteld. Hierdoor kan het ontwikkelteam beter omgaan met wisselende behoeftes en inzichten. Deze projecten worden gecoördineerd door een scrum master. De productowner bewaakt de doelstellingen van de klant en andere belanghebbers. En een multi-disciplinair team van ontwerpers, front- en backend developers bouwt het product.

Innovatie, producten en Scrum

Scrum kan ook heel geschikt zijn voor het ontwikkelen van een nieuw product. Eerst wordt een klein, eenvoudig nieuw product gelanceerd om te kijken of het aanslaat in de markt. Daarna wordt het product in korte cycli steeds verder doorontwikkeld waarbij continu wordt gekeken of de vernieuwingen wel aanslaan in de markt (zie bijv. Wikipedia hierover)

Omdat softwareprojecten met de komst van internet dynamischer werden, kwamen er ook nieuwe inzichten over projectmatig werken. Een belangrijke aanpak is Agile en de naam (lenig, beweeglijk) geeft al aan dat deze aanpak meer flexibiliteit toestaat. Scrum is een voorbeeld hiervan: Scrum teams zijn multidisciplinaire, zelfsturend teams die werken met kort-cyclische sprints waarbij minder formeel wordt vastgelegd.

Hoe kan ik Scrum leren?

Voor een goede basis vind jij bij BeeTree voldoende cursussen en trainingen. Er zijn ook veel boeken beschikbaar voor zelfstudie. Maar projectmanagement leer je niet alleen uit een boek. Scrum leer je voor een belangrijk deel in de praktijk. 

28 GEVONDEN OPLEIDINGEN
28 RESULTATEN
FILTERS