Deze site gebruikt cookies, voor ons privacy- en cookiebeleid klik hier. Klik om te sluiten.
Home   >   Python cursussen op BeeTree
Herstel Filters
Regio
Leeftijdsgroep
Doelgroep
Prijs type
Prijs

Type startmoment
Startdatum

Meer over Python

Onze landgenoot Guido van Rossum werkte in de jaren 90 aan het Centrum voor Wiskunde en Informatica in Amsterdam en hij stond in die jaren aan de wieg van Python. Python heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een taal waarmee heel snel kan worden ontwikkeld en het wordt gebruikt voor een breed scala aan toepassingen. Python is minder gericht op snelle executie waarvoor bijvoorbeeld de klassieke talen C en C++ populair blijven.

Waarom Python?

Python is snel te leren en erg productief: je kunt met weinig regels code veel zeggen, en de code is gemakkelijk over te dragen naar andere besturingssystemen. Hierdoor kun je er snel resultaat mee boeken. Bovendien is Python open source. Het is daardoor gratis verkrijgbaar.

Waarom niet?

Ten eerste is Python in essentie een geïnterpreteerde scripttaal die met name is bedoeld voor het maken van dynamische webpagina's. Python wordt dus niet of veel minder vaak gebruikt voor een app, voor financiele berekeningen of voor het aansturen van een robot. Bezwaren waren bovendien dat Python minder geschikt was voor grotere, industriele weboplossingen. Daarvoor was de taal niet erg geschikt en de interpreter (die Python omzet in machine-instructies) te traag. Bovendien waren er teveel beveiligingskwetsbaarheden. De afgelopen jaren is een belangrijk deel van deze bezwaren weggenomen. Als je websites wilt programmeren, is PHP een prima keuze.

Hoe kun je Python leren?

Python kun je op heel veel plekken leren, en op allerlei manieren: zelfstudie, via online cursussen, maar ook in groepsverband. Bij BeeTree kom je veel mogelijkheden tegen. Struin maar eens door het aanbod en kijk wat jou het beste ligt.

24 GEVONDEN OPLEIDINGEN
24 RESULTATEN
FILTERS