Deze site gebruikt cookies, voor ons privacy- en cookiebeleid klik hier. Klik om te sluiten.
Home   >   Cursussen Webdesign bij BeeTree
Herstel Filters
Regio
Leeftijdsgroep
Doelgroep
Prijs type
Prijs

Type startmoment
Startdatum

Toch maar geen webdesign?

Misschien zit je meer aan de technische kant en zoek je cursussen webdevelopment. Of wil je wel vormgeven, maar geen websites. Geen nood, er is voldoende ander aanbod op BeeTree!

Wat is webdesign?

Een webdesigner ontfermt zich over de opmaak en de grafische structuur van websites en (vaak ook van) mobiele toepassingen. Met vlakverdeling, kleurgebruik, lettertypes en afbeeldingen wordt een website of app visueel aantrekkelijk en overzichtelijk gemaakt. Een webdesigner draagt daardoor in belangrijke mate bij aan het succes van een website. 

Waarom webdesigner worden?

Webdesign is verantwoordelijk werk: het grafisch ontwerp kan een website maken of breken. Bovendien is het creatief werk en dus eerder uitdagend dan geestdodend. En natuurlijk moet je alles weten van het bewerken van de pixels in JPEG bestanden in een programma als Photoshop of GIMP. Of van vectorbestanden natuurlijk. Het is bovendien handig om meer te weten van technieken als Javascript en HTML 5 of Flash. Kortom: er valt heel wat te leren. En te genieten, want met deze technieken kun je prachtige sites maken.

Waarom niet?

Als je niets hebt met techniek, dan is webdesign wellicht geen verstandige keus. En ook al ben je de ongekroonde pixelkoning, je moet tegen kritiek kunnen. Een webdesigner werkt nu eenmaal vaak in opdracht. Eigenwijsheid wordt dus maar tot op zekere hoogte gewaardeerd. Een opdrachtgever gaat zijn logo echt niet aanpassen omdat dat beter bij jouw webdesign past.

20 GEVONDEN OPLEIDINGEN
20 RESULTATEN
FILTERS