Deze site gebruikt cookies, voor ons privacy- en cookiebeleid klik hier. Klik om te sluiten.
Home   >   Help
Contact

Help

Zoek je hulp, kijk dan eens bij de antwoorden op veelgestelde vragen hieronder.

Antwoorden voor alle gebruikers

Moet ik me altijd aanmelden op BeeTree?

Nee, dat hoeft niet. Als je gewoon wilt rondkijken, hoef je je niet aan te melden. Je kunt ook vragen aan opleiders stellen of cursussen bestellen als gast. Je moet dan wel je e-mailadres achterlaten zodat de opleider met je in contact kan treden. Voor terugkerende gebruikers kan aanmelden wel nuttig zijn. Je stelt dan een profiel dat BeeTree vervolgens kan gebruiken om je zo goed mogelijk te bedienen. We leren dus je graag kennen, maar alleen als je daar daar zelf de voordelen van inziet.

 

Ik heb me aangemeld als nieuwe BeeTree-gebruiker maar ik ontvang geen bevestigingsmail

Dat is vervelend. Het meest voorkomende euvel is dat de bevestigingsmail in je spam folder terecht is gekomen. Dit is een folder die is bedoeld voor ongevraagde (vaak: reclame) mailtjes. Met name bij Microsoft hotmail en Google gmail wil dit nog wel eens misgaan en wij kunnen dat niet voorkomen. Zoek daarom eerst in je spamfolder. Als je niet weet waar die zich bevindt, raadpleeg dan Google of Bing met de zoekwoorden "waar spam folder e-mail" of kijk bij de veelgestelde vragen bij je internetprovider. Wil je voorkomen dat mails van BeeTree in je spamfolder terecht komen, kijk dan op de site VeiligeAfzender.nl hoe je dat moet doen voor jouw mailprogramma.

 

Hoe schrijf ik me uit bij BeeTree?

Je kunt jezelf uitschrijven door (eerst in te loggen en dan) naar je profielpagina te gaan en daar bovenaan (web) of onderaan (mobiel) op de blauwe knop Account verwijderen te klikken.

 

 

Antwoorden voor opleiders

Kan ik van mijn persoonlijk account alsnog een instellingsaccount maken?

Jazeker, dat kan. Ga (eerst in te loggen en dan) naar je profielpagina te gaan en daar bovenaan (web) of onderaan (mobiel) op de blauwe knop Upgrade naar instelling te klikken.

 

Ik heb een opleidingspagina aangemaakt. Hoe publiceer ik die?

Als je een opleidingspagina (advertentiepagina op Beetree voor een cursus, workshop, etc) aanmaakt op BeeTree, doorloop je eerst enkele stappen om de noodzakelijke gegevens in te vullen. Daarna krijg je de mogelijkheid om direct te publiceren (oftewel plaatsen), of door te gaan en aanvullende gegevens te verstrekken (zoals ...). In dit laatste geval moet je zelf je cursus of workshop nog expliciet publiceren.  

 1. Zorg dat je bent ingelogd in op beetree.nl met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Ben je al ingelogd en op je cursuspagina? Ga dan naar Hoe wijzig ik de publicatieduur van een opleidingspagina en lees daar verder vanaf punt 3. Zo niet, ga dan door naar het volgende punt hieronder.
 3. Beweeg je muispointer naar de plek waar je gebruikersnaam wordt getoond. Dat is rechtsboven, onder de knop Opleiding aanbieden). Kies, in het menu dat nu verschijnt: Mijn BeeTree (bovenste optie).
 4. Je komt nu op je profielpagina, Op die pagina staat een lijst met opleidingen die je aanbiedt, en bij elke opleiding die niet is gepubliceerd, is dit aangegeven met een blauw 'stempeltje'.
 5. Vink de opleidingen aan die je wilt publiceren. Klik daarna op publiceren.
 6. Wil je de publicatiedatum nog aanpassen? Kijk dan bij de vraag "Hoe wijzig ik de publicatieduur van een opleidingspagina.

 

Waar vind ik een overzicht van mijn opleidingspagina's?

Als je een cursus- of opleidingspagina aanmaakt op BeeTree, doorloop je eerst enkele stappen om de noodzakelijke gegevens in te vullen. Daarna krijg je de mogelijkheid om direct te publiceren (oftewel plaatsen), of door te gaan en aanvullende gegevens te verstrekken (zoals ...). In dit laatste geval moet je zelf je cursus nog expliciet publiceren.  

 1. Zorg dat je bent ingelogd in op beetree.nl met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Beweeg je muispointer naar de plek waar je gebruikersnaam wordt getoond. Dat is rechtsboven, onder de knop Opleiding aanbieden). Kies, in het menu dat nu verschijnt: Mijn BeeTree (bovenste optie).
 3. Je komt nu op je profielpagina, Op die pagina staat een lijst met opleidingen die je aanbiedt, en bij elke cursus die niet is gepubliceerd, is dit aangegeven met een blauw 'stempeltje'.

 

Hoe wijzig ik de publicatieduur van een opleidingspagina?

Misschien heb je een melding van BeeTree gekregen dat je opleidingspagina binnenkort automatisch wordt gedepubliceerd. Dat betekent dat de pagina straks niet meer zichtbaar is op BeeTree. Misschien wil je dat niet. Een ander geval kan zijn dat je inmiddels voldoende cursisten hebt en de advertentie wilt intrekken (of zelfs verwijderen, zie daarvoor: Hoe verwijder ik een opleidingspagina.

 1. Zorg dat je bent ingelogd in op beetree.nl met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Navigeer naar de pagina waarvan je de startdatum wilt aanpassen. Je vindt een overzicht van je cursuspagina's via Mijn BeeTree (menu rechtsboven)
 3. Als je op de cursuspagina bent, klik dan op het pennetje rechts naast of net onder de titel van je cursus.
 4. Er verschijnt nu een menu aan de linkerzijde. In dat menu vind je ongeveer halverwege de Publiceer-knop met velden voor Start- en Einddatum. Je kunt hier de einddatum wijzigen.
 5. Ga ten slotte na of je opleiding al de status Gepubliceerd heeft. Als linksboven nog Concept staat, dan is dit niet het geval. Je kunt de status aanpassen door op de knop Publiceer in de linkermarge te klikken.

 

Hoe verwijder ik een opleidingspagina?

Als je een opleidingspagina definitief van BeeTree wilt verwijderen, zorg er dan eerst voor dat je bent ingelogd in op beetree.nl met je gebruikersnaam en wachtwoord. Eenmaal ingelogd kun je op twee manieren een opleidingspagina verwijderen:

 1. Indien je één opleidingspagina wilt verwijderen:
  1. Ga naar je opleidingspagina. Deze kun je onder meer vinden op het overzicht van je opleidingspagina's  (zie antwoord Waar vind ik een overzicht van mijn opleidingspagina's?).
  2. Klik op de opleiding die je wilt verwijderen. 
  3. Rechtsboven, naast de titel van je opleiding, staat symbooltjes. Een van die symbooltjes is een kruis. Klik op het kruis en bevestig je keuze. 
 2.  Indien je meerdere oplein
  1. Ga naar het overzicht van je opleidingspagina's (zie antwoord Waar vind ik een overzicht van mijn opleidingspagina's?)
  2. In de rechterbovenhoek van elk opleidings-tegeltje staat een vink-boxje. Vink alle opleidingen aan die je wilt verwijderen.
  3. Boven de lijst van opleidingen staan de bewerkingen die je kunt uitvoeren. Klik op Verwijderen.

 

Hoe zie ik dat iemand zich wil inschrijven voor mijn opleiding?

Je ontvangt twee meldingen van een cursist die zich wil inschrijven:

 • Er wordt een e-mail met de aanmelding gestuurd naar het opgegeven e-mailadres van de docent. 
 • Er wordt een bericht geplaatst in het BeeTree-berichtencentrum. Dit vind je door op BeeTree in te loggen. Rechts bovenin het scherm, onder de blauwe knop Opleiding aanbieden, staat de naam waaronder je bent ingelogd. Als achter die naam een getal tussen haakjes staat, zijn er berichten voor je binnengekomen.  Als je met de muispointer over de naam gaat, verschijnt een menu. In dat menu staat het menu-item Berichten. Als je daarop klikt kom je in het berichtencentrum en daar vind je o.a. aan- en afmeldingen.

 

Ik wil een grote hoeveelheid cursussen publiceren, mag dat? En zijn er restricties aan de content?

Er is geen vooraf gestelde limiet aan het aantal cursussen dat je op BeeTree mag zetten. Maar er zijn natuurlijk wel beperkingen. Om misbruik te voorkomen gaan we wel uit van oprecht en zinvol gebruik van BeeTree. We behouden ons het recht voor om toegang te onzeggen van gebruikers die misbruik maken van de BeeTree, of van gebruikers die onevenredig die een onevenredige belasting van onze servercapaciteit veroorzaken. Bovendien keuren we alleen content goed die is bedoeld mensen die een opleiding willen volgen, en die niet kwetsend of storend is voor het publiek dat wij voor BeeTree voor ogen hebben.

 

Kun je cursussgegevens vanuit een bestand importeren?

Ja. Als je een XML-bestand hebt met cursusinformatie, dan kun je dit bestand importeren. Die mogelijkheid vind je hier:

 1. Zorg dat je bent ingelogd in op beetree.nl met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Beweeg je muispointer naar de plek waar je gebruikersnaam wordt getoond. Dat is rechtsboven, onder de knop Opleiding aanbieden). Kies, in het menu dat nu verschijnt: Mijn BeeTree (bovenste optie).
 3. In dit menu vind je de optie: Importeren. Klik daarop, en volg de stappen.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via het contactformulier in de linkermarge van deze pagina. We helpen je graag verder!

 

Antwoorden voor cursisten 

Wat gebeurt er als ik me via BeeTree voor een cursus inschrijf?

Als je op de Schrijf-mij-in-knop drukt, krijgt de opleider bericht dat jij je wilt inschrijven. Die inschrijving is dus nog niet definitief. Het is een verzoek van jou aan de opleider. De opleider zal vervolgens contact met je opnemen om je verzoek te behandelen. Als je je definitief laat inschrijven, betaal je rechtstreeks aan de opleider.

Ik me ingeschreven voor een opleiding maar de opleider reageert niet..?!

Je inschrijving moet worden afgehandeld door de opleider. Als je niet snel van de opleider verneemt, laat het ons dan direct weten. Gebruik hiervoor het contactformulier in de linkermarge van deze pagina. Wij zullen contact met de opleider voor je opnemen en deze vragen om te reageren. Overigens komt het soms voor dat een e-mails onbedoeld in je spamfolder belanden. Check daarom eerst even of dit het geval is.

 

Ik een vraag gesteld aan de opleider maar ik krijg geen reactie...

Je vraag moet worden afgehandeld door de opleider. Als je niet snel van de opleider verneemt, laat het ons dan direct weten. Gebruik hiervoor het contactformulier in de linkermarge van deze pagina. Wij zullen contact met de opleider voor je opnemen en deze vragen om te reageren. Overigens komt het soms voor dat een e-mails onbedoeld in je spamfolder belanden. Check daarom eerst even of dit het geval is.

 

Kan ik zoekresultaten bewaren?

Ja, hiervoor kun je Favorieten-menu rechtsboven gebruiken.

 

Het antwoord op je vraag niet gevonden?

Als je het antwoord op je vraag niet hebt gevonden, neem dan contact met ons op via het contactformulier in de linkermarge van deze pagina.

 

 

© 2018 BeeTree.nl, KvK 57801827, BTW nr. NL852741893B01

Alle rechten voorbehouden.

Vestigingsadres BeeTree B.V.: Oranjesingel 65, 6511 NR  Nijmegen.