Wij gebruiken cookies. Klik om te sluiten.
Home   >   Opleidingen voor secretaresses
Medisch Secretaresse
€666 |
Word een duizendpoot met een representatieve functie in de medische wereld.Secretaresse worden in een ziekenhuis? Volg de cursus Medisch Secretaresse In slechts een jaar tijd je volledig voorbereiden op een baan als secretaresse in een ziekenhuis, polikliniek of huisartsenpraktijk? Dat kan. Met de cursus Medisch Secretaresse. Zet nu de eerste stap en volg de cursus. Een medisch secretaresse werkt bijvoorbeeld achter de balie bij een huisartsenpost, in een zorginstelling ter ondersteuning van de verpleeghuisarts of op het secretariaat van de afdeling Orthopedie van een universitair medisch centrum of ziekenhuis in de regio. Werken in een gezondheidscentrum Medisch secretaresses werken ook wel als frontoffice-medewerkers in een gezondheidscentrum met fysiotherapie, apotheek en bijvoorbeeld een consultatiebureau. Of in een particuliere kliniek. Een secretaresse of baliemedewerker op een medisch secretariaat is het eerste aanspreekpunt voor patiënten en cliënten. Je vormt de schakel tussen de zorgvragers en de artsen. Voor de artsen en therapeuten ben je de administratieve steun en toeverlaat. Werken met patiënten en artsen Als medisch-administratief medewerker zorg je er bijvoorbeeld voor dat_ meneer Janssen een follow-up afspraak krijgt met de uroloog; de binnengekomen mail op info@cardiologie.topklinischziekenhuis.nl bij de juiste specialisten en basisartsen terecht komt; de patiëntenadministratie er tiptop uitziet. De medisch geschoolde secretaresse moet niet alleen netjes en accuraat zijn, maar ook over medische kennis beschikken. Je kennis uitbreiden In de opleiding maak je kennis met verschillende termen uit de medische wereld, enkele voorbeelden_ Wat is een aneurysma? Wat wil je weten over mitose? Wat bedoelt de arts met “in dubio abstine”? Je ziet de internist voorbijlopen en je wilt wat vragen over Hyperparathyreoïdie. Maar hoe spreek je Hyperparathyreoïdie eigenlijk uit? Zonder te struikelen? En hoe verwerk je dbc’s, de diagnosebehandelcombinaties? Je ontdekt het allemaal in de cursus Medisch Secretaresse. Ook ervaar je hoe gezondheidszorgorganisaties werken. Combineren Combineer accuraat denken en handelen met je nieuwe medische kennis en word Medisch secretaresse. Volg de cursus en geef je toekomst een nieuwe impuls.
Docent: NHA
Secretaresse
€408 |
Een waardevolle kracht voor de druk bezette manager van nu.Word als secretaresse een waardevolle hulpkracht van de manager Als secretaresse werk je nauw samen met de manager in het bedrijfsleven of bij een overheidsorganisatie. Maar… wat doet een secretaresse precies? Het vak behelst meer dan alleen de telefoon opnemen, afspraken maken en andere triviale activiteiten. Je zorgt ervoor dat de manager zijn of haar werk goed kan doen_ de afdeling leiden, projecten begeleiden en belangrijke beslissingen nemen. Prioriteiten stellen Wat betekent dat in de praktijk? Bij binnenkomende telefoontjes en e-mails beoordeel je wat spoed heeft en wat kan wachten. Wanneer een journalist belt, weet je wat je wilt, kunt en mag zeggen. En je weet wanneer je iemand op welke wijze doorverwijst naar de afdeling Communicatie. Met de beroepsopleiding Secretaresse ben je voorbereid op een toekomst als snelle accurate duizendpoot. Met je opleiding vergroot je kansen op een leuke baan. En na die leuke baan groei je vast door naar je volgende functie. Directiesecretaresse? Wie weet. Notuleren van belangrijke meetings In je opleiding behandel je verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld secretaressevaardigheden, structuur van een organisatie en bedrijfstermen Notuleren is ook een van de belangrijke taken van een secretaresse. In een vergadering bespreken de collega’s verschillende zaken. Veel onderwerpen, standpunten en besluiten passeren de revue. Wat zet je wel en niet in de notulen? Je komt erachter in deze secretaresse-opleiding. Helder en correct schrijven Hoe schrijf je_ correct Nederlands; sterke e-mails en brieven; over een ingewikkeld onderwerp. Je taalvaardigheid in het Nederlands oefen je tijdens de beroepsopleiding. In je werk ontmoet je verschillende type mensen. Basiskennis van psychologie is onontbeerlijk. Daarom krijg je in je opleiding tal van psychologische tips. Als eerste iets horen Belangrijke informatie weet je vaak als eerste. Maar in bepaalde situaties is de informatie nog geheim. Hoe ga je om met vertrouwelijke informatie? Ook dat leer je in de opleiding. Je ontvangt het NHA Instituutsdiploma na 9 maanden. Combineer je de opleiding met de cursus Steno? Dan rond je de opleiding in 17 maanden af. Solliciteren Na je opleiding, examen en het instituutsdiploma kun je meteen solliciteren naar functies als secretaresse, secretarieel medewerker, secretariaatsmedewerker. Start je loopbaan Start nu je loopbaan als secretaresse en solliciteer naar een uitdagende baan met het instituutsdiploma in de hand.
Docent: NHA

Opleidingen voor secretaresses

"Die (m/v) is echt goud waard!" Managers, artsen, juristen e.d. kunnen in vervoering raken als deze of hun secretaresse praten. En terecht: secretaresses, of meer algemeen, een secretariaatsmedewerkers maken het leven van hun bazen leuker en makkelijker. 


Herstel Filters
Regio
Type
Leeftijdsgroep
Doelgroep
Categorie
Prijs

Startdatum
Startdatum

Iets anders studeren?

Misschien wil je liever iets in de administratieve hoek? Of, als je zelf aan de knoppen wilt zitten, dan is management misschien wat voor jou.

Wat doet een secretariaatmedewerker?

De ondersteunende, administratieve functie van een secretaresse omvat vaak meerdere van de volgende taken:

  • beantwoorden en doorzetten van telefoon en e-mail
  • bijhouden van de agenda en correspondentie (post, e-mail)
  • voorbereiden en organiseren van werkzaamheden en bijeenkomsten van de meerdere en ondersteuning bieden in de uitvoering
  • notuleren bij gesprekken of vergaderingen
  • uittypen van brieven, verslagen, offertes
  • archivereing
  • contact onderhouden met klanten of patiënten (gewoonlijk ter voorbereiding en voor planning)

Secretariaatsmedewerkers zijn er in verschillende soorten en maten, zoals junior secretaresse, office manager, managementassistent, directiesecretaresse/assistent, etc.

Opleidingsniveau

Voor mensen met een ambitie op secretarieel of managementondersteunend vlak zijn er gespecialiseerde mbo of hbo-opleidingen, zoals onder meer bij NHA.

Waarom secretariaatmedewerker worden?

Goede secretariaatmedewerker maken het leven van hun meerderen een stuk fijner. Als je mensen graag op deze manier ten dienste staat, dan is het de moeite waard om je verder te verdiepen in de instellingen en opleidingen op deze pagina's.

Waarom niet?

Als je graag zelfstandig werkt en beslist of als je jezelf niet zomaar wilt wegcijferen, dan is dit vak waarschijnlijk niks voor jou. Kijk in de linkermarge voor alternatieven.

30 GEVONDEN OPLEIDINGEN
30 RESULTATEN
FILTERS